

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem,wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.Zapraszamy do zakupów i życzymy smacznego
Bezpieczne zakupy dzięki zastosowaniu certyfikatu SSL
Darmowa dostawa przy zakupie powyżej 199 pln
14 dni na zwrot towaru
Chipsy kokosowe – powstają z miąższu orzecha palmy kokosowej. Zawierają witaminy: E, K, C oraz witaminy z grupy B, w tym witaminę B9, czyli kwas foliowy, który jest polecany kobietom w ciąży oraz tym, które planują powiększenie rodziny. Chipsy z kokosa są także bogate w: żelazo, potas, magnez, wapń, fosfor i mangan, czyli składniki mineralne niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Dodatkowo mogą stanowić źródło białka (w 100 g chipsów kokosowych znajduje się 5-6 g białka), dlatego warto, aby znalazły się one w menu osób stosujących dietę wegetariańską i wegańską.Chipsy kokosowe mogą mieć wpływ na prawidłową pracę serca, układu nerwowego i funkcjonowanie mięśni. Ponadto potas pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową oraz prawidłowe funkcjonowanie gospodarki wodnej w naszym organizmie. Natomiast obecny w chipsach błonnik to sprzymierzeniec jelit. Jego wysoka zawartość wspomaga układ trawienny, przyspieszając metabolizm i regulując trawienie, i zwiększa uczucie sytości.
![]() |
![]() |
![]() |
Wartość energetyczna : | 660 kcal |
Białko ogółem : | 6,88 g |
Tłuszcz : | 64,54 g |
Węglowodany : | 23,65 g |
Błonnik : | 16,3 g |
Opis