

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem,wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.Zapraszamy do zakupów i życzymy smacznego.
Bezpieczne zakupy dzięki zastosowaniu certyfikatu SSL
Darmowa dostawa przy zakupie powyżej 199 pln
14 dni na zwrot towaru
Migdały blanszowane
Oferujemy migdały blanszowane wysokiej jakości pochodzące z certyfikowanych i starannie wyselekcjonowanych upraw z USA. Migdały blanszowane na skutek blanszowania, czyli procesu usuwania skórki, nabierają niepowtarzalnego, słodkawego smaku i pięknego, kremowego koloru. Blanszowanie zmniejsza również zanieczyszczenie migdałów i podatność na rozwój pleśni, grzybów i bakterii.
Migdały blanszowane są bogate w cenne składniki odżywcze. Najczęściej sięgają po nie miłośnicy zdrowego odżywiania, entuzjaści aktywności fizycznej, a także wegetarianie i weganie. Jednak ze względu na dużą zawartość witamin oraz mikro i makroelementów zalecane są w codziennej diecie każdego człowieka. Regularne spożywanie migdałów może obniżyć poziom cholesterolu, przeciwdziała chorobom serca i spowalnia starzenie się organizmu. W Ajurwedzie migdały uważane są za źródło siły i energii, a także skuteczny afrodyzjak.
Stosowanie
Migdały blanszowane można spożywać bezpośrednio z opakowania, nie poddając im żadnej obróbce. Nadają się jednak do prażenia, co dodaje im wyrazistego i wytrawnego smaku. Te smaczne nasiona możesz dodać do różnych potraw serwowanych zarówno na zimno, jak i na gorąco. Nadają się zarówno do słodkich ciast i deserów, jak i wytrawnych dań, podprażone na patelni podkręcą smak każdej sałatki. Migdały blanszowane to wartościowy dodatek do owsianki czy jogurtu naturalnego z owocami. Z nasion migdałowca możesz samodzielnie przygotować mleko migdałowe lub mąkę migdałową.
Skład: Migdały (100%).
Alergeny: Orzechy i produkty pochodne.
Wartości odżywcze migdałów blanszowanych
Wartość odżywcza w (100g):
Wartość energetyczna – 590kcal
Tłuszcz – 52,5g
Kwasy nasycone – 3,95g
Węglowodany – 18,67g
Cukry – 4,63g
Błonnik – 9,9g
Białko – 21,4g
Sól – 0,01g
Opis