

Bezpieczne zakupy dzięki zastosowaniu certyfikatu SSL
Darmowa dostawa przy zakupie powyżej 199 pln
14 dni na zwrot towaru
16,5Migdały kalifornijskie
Migdały kalifornijskie pochodzą ze Stanów Zjednoczonych, ze słonecznej Kalifornii. Wyróżniają się słodko-gorzkim smakiem, który doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi deserami, jak i wytrawnymi potrawami. Wybierając migdały z naszej oferty, możesz mieć pewność, że otrzymasz produkt spożywczy najwyższej jakości. Starannie selekcjonujemy dostawców, dając swoim klientom to, co najlepsze. Migdały kalifornijskie z oferty sklepu Vitalland pochodzą z najlepszych, certyfikowanych plantacji.
Migdały to jedna z najzdrowszych dostępnych przekąsek, dlatego warto włączyć je do codziennej diety. Zawierają dużo nienasyconych tłuszczów, białka, a także cennych mikro i makroelementów. Migdały kalifornijskie to prawdziwa kopalnia kwasów tłuszczowych Omega-6, witaminy E, witamin z grupy B, folianów, a także pierwiastków takich jak miedź, mangan, magnez, fosfor, cynk, żelazo i wapń!
Regularne spożywanie tych wartościowych nasion wpływa pozytywnie na emocje – łagodzi stres i zmniejsza nerwowość. Włączenie migdałów do codziennej diety usprawnia pracę układu sercowo-naczyniowego, zapobiega cukrzycy i miażdżycy, obniża poziom cholesterolu, wzmacnia odporność organizmu i chroni przed nowotworami.
Zastosowanie
Obróbka termiczna migdałów kalifornijskich obniża ich dobroczynne właściwości, dlatego polecamy spożywać je na surowo. Możesz jeść je jako samodzielną przekąskę lub dodać do ulubionego jogurtu, owsianki czy sałatki. Migdały kalifornijskie to doskonała alternatywa zamiast słodkiej posypki do ciast czy deserów. Po uprzednim skruszeniu sprawdzą się również jako zdrowsza wersja panierki do mięs. Z migdałów kalifornijskich możesz zrobić marcepan, mąkę migdałową i mleko migdałowe.
Skład: Migdały kalifornijskie (100%).
Alergeny: Orzechy i produkty pochodne.
Wartości odżywcze migdałów kalifornijskich
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość Energetyczna : 621 kcal
Węglowodany w tym cukry : 7,6 g/4,9 g
Tłuszcz w tym kwasy nasycone : 52 g/4,74 g
Białko : 24,1 g
Błonnik : 12,9g
Sól : 0,04g
Magnez : 269 mg
Żelazo : 3 mg
Cynk : 3,2 mg
Opis