Orzechy włoskie 1000g
Bezpieczne zakupy dzięki zastosowaniu certyfikatu SSL
Darmowa dostawa przy zakupie powyżej 199 pln
14 dni na zwrot towaru
Orzechy włoskie
Orzechy włoskie
to jedne z najczęściej kupowanych orzechów w Polsce. W Vitalland oferujemy
orzechy z polskich upraw od zaufanych rolników. Możesz mieć pewność, że
otrzymasz produkt najwyższej jakości – świeży, smaczny i zdrowy. Orzechy
włoskie wyróżniają się delikatnym wnętrzem i gorzką skórką. Mają kruchą
konsystencję, więc przyjemnie chrupią między zębami.
Orzechy włoskie warto włączyć do codziennej diety. Są bogate w wielonasycone
kwasy tłuszczowe i sterole roślinne, obniżające poziom złego cholesterolu i
regulujące ciśnienie krwi. Zawarte w orzechach magnez, fosfor, kwas foliowy i
kwas lanolinowy wzmacniają układ nerwowy i poprawiają pracę mózgu. Orzechy
włoskie powinna spożywać każda kobieta, ponieważ pozytywnie wpływają na wygląd
cery i kondycję włosów. Orzechy nerkowca to doskonała alternatywa dla
niezdrowych przekąsek. Można zabrać je ze sobą na uczelnię, do pracy czy na
wycieczkę.
Zastosowanie
Orzechy włoskie są bardzo smaczne, dlatego
możesz spożywać je jako samodzielną przekąskę między posiłkami. Doskonale
sprawdzają się jako dodatek do owsianek, jogurtu, ciast, ciasteczek i deserów.
Podnoszą również walory smakowe wytrawnych posiłków – dodane do sałatki
śledziowej, warzywnej czy mięsnej zapewnią Twojemu podniebieniu nowy wymiar
doznań smakowych.
Skład: Orzechy włoskie
(100%).
Alergeny: Orzechy i produkty
pochodne.
Wartości odżywcze orzechów
włoskich
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość Energetyczna
: 677 kcal
Węglowodany w tym cukry : 11,5 g/9,9 g
Tłuszcz w tym
kwasy nasycone : 60,3 g/6,56 g
Witamina B6 : 0,73 mg
Białko : 18,9
g
Błonnik : 6,5 g
Sól : 0,01 g
Cynk : 2,72 g
Magnez : 99
mg
Opis
- Waga
- 1000g
- Cynk
- 2,72mg
- Magnez
- 99mg
- Sól
- 0,01g
- Tłuszcz - w tym kwasy nasycone
- 60,3g / 6,56g
- Węglowodany - w tym cukry
- 11,5g / 9,9g
- Witamina B6
- 0,73mg
- Kraj Pochodzenia
- Polska
- Wartość energetyczna
- 2800kJ / 677kcal
- Białko
- 18,9g
- Błonnik
- 6,5g