

Mocno nasycona barwa i wyjątkowy smak – to właśnie nasza żurawina suszona! W przypadku owoców bardzo ważne jest to, skąd pochodzą, dlatego żurawinę ciętą sprowadzamy ze Stanów Zjednoczonych Ameryki, gdzie uprawia się z prawdziwą pasją.
Bezpieczne zakupy dzięki zastosowaniu certyfikatu SSL
Darmowa dostawa przy zakupie powyżej 199 pln
14 dni na zwrot towaru
Żurawina suszona
Mocno nasycona barwa i wyjątkowy smak – to właśnie nasza żurawina suszona! W przypadku owoców bardzo ważne jest to, skąd pochodzą, dlatego żurawinę ciętą sprowadzamy ze Stanów Zjednoczonych Ameryki, gdzie uprawia się z prawdziwą pasją. Dzięki temu nasze produkty są zawsze świeże, soczyste i smaczne. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do jogurtu, owsianki czy musli oraz składnik sałatek i wytrawnych potraw.
Żurawina suszona jest ogromną skarbnicą cennych witamin i składników odżywczych. Owoc ten jest dobrym źródłem błonnika oraz witamin z grupy A i C. Regularne spożywanie żurawiny wspomaga więc pracę układu pokarmowego, przyspiesza metabolizm i ułatwia trawienie. Tak jak inne suszone owoce, również żurawina jest bogata w antyoksydanty. Żurawina suszona jest jednak przede wszystkim polecana dla osób, które zmagają się z problemami z układem moczowym, chorobami dziąseł, a nawet z wrzodami żołądka. Żurawina ma bowiem właściwości antybakteryjne i skutecznie zakwasza organizm.
Zastosowanie
Żurawina suszona ma wyjątkowy słodki smak z lekką nutą kwasowości. Owoce te sprawdzą się więc idealnie nie tylko jako dodatek do słodkich potraw, ale także tych wytrawnych. Można spożywać je prosto z torebki jako szybka przekąska między posiłkami. Warto stosować je jako dodatek do jogurtu, owsianki lub musli. Żurawina suszona jest też świetnym uzupełnieniem słodkich wypieków, ciast, ciasteczek i deserów. Można ją wykorzystywać do przełamania smaku wytrawnych potraw. Żurawina suszona doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, zwłaszcza z wołowiną i wieprzowiną.
Skład: Żurawina suszona 100%
Alergeny: sezam, migdały, gluten, orzechy
Wartości odżywcze żurawiny suszonej
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna (kcal) : 339 kcal
Węglowodany w tym cukry : 83 g/74 g
Tłuszcz w tym kwasy nasycone : 0,68 g/0,12 g
Błonnik : 7,6 g
Białko : 0,38 g
Sól : 0,01 g
Opis